domingo, 14 de diciembre de 2008

Associació Cultural Arraona Romana

ES CONSTITUEIX A SABADELL L’ASSOCIACIÓ “ARRAONA ROMANA” AMB L’OBJECTIU DE DIFONDRE EL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC ROMÀ DE SABADELL AIXÍ COM ELS COSTUMS I TRADICIONS DE L’ANTIGA ROMA.

El dia 15 de juliol de 2008 es va constituir a Sabadell l’associació CULTURAL ARRAONA ROMANA amb l’objectiu de difondre el patrimoni arqueològic romà de l’antiga Arraona, promocionar la cultura clàssica així com el de recrear i recuperar els costums i tradicions de l’antiga Roma.

Poca gent sap que la ciutat de Sabadell te unes sòlides arrels romanes, només cal recordar que pel bell mig de la nostra ciutat hi passava la Via Augusta aquella importantíssima infraestructura vial que unia les ciutats de Roma i Gades (Cadis). Es per aquest motiu que al seu entorn van néixer i desenvolupar-se diferents vil·les (villae) sent la més coneguda fins aquest moment la Vila Romana de la Salut –a on es discuteix si podia estar ubicat la mansio Arragonem que dóna nom a la ciutat- que ja ha estat objecte de diverses intervencions arqueològiques i els objectes trobats es troben al museu de la ciutat (entre ells destaca el mosaic de Neptú).

Cal recordar que avui, s’estan portant a terme les excavacions de la Vil·la Romana de Sant Pau de Riusec que tot apunta que podria tractar-se d’un jaciment important.

Per aquest motiu molts sabadellencs i sabadellenques creiem que estem en deute amb la nostra herència romana i per això hem cregut oportú posar en marxa aquest projecte amb la intenció de col·laborar amb una major difusió del nostre patrimoni arqueològic i promocionar la cultura clàssica greco-romana entre els sabadellencs i especialment, entre els nostres escolars.

La presentació oficial de l’Associació cultural Arraona Romana es farà el proper dimarts dia 16 de desembre a les 19,30 hores a l’auditori de la Biblioteca del Vapor Badia (c/ Tres Creus, 127-129) i en ella el Sr. Isaac Álvarez Brugada, Comissionat del Patrimoni de l’Ajuntament de Sabadell dissertarà sobre: Roma: El baix imperi i l’antiguitat tardana a Sabadell.

En acompanyarà en aquesta presentació un representant de la Legio VIIII Hispana que recentment ha estat portada de la revista Muy Historia i que vindrà vestit amb el seu equipament de legionari, per tal de poder apreciar com eren i vestien aquells soldats que varen ajudar a construir la Via Augusta.

4 comentarios:

Morgana LeFay dijo...

Hey, gràcies per passar pel meu blog. El teu està molt bé, t'agrego, molt interessant aquesta iniciativa. Petons.

Francesc Sánchez (Cicero) dijo...

Hola, Gloria:

Ja veus tot això comença a funcionar. La feina ben feta s'ha de notar.
Petons

Francesc

ANNA dijo...

Hola, soc Anna, participant del blog Secretos de Argos.

El blog en el que participe està format per molts alumnes, ja que pertany a l'assignatura de Referents Clàssics.

Agraïm que hajes visitat el nostre blog, i en especial jo, si t'ha agradat el meu post.

Salutacions des de Benicàssim

M@riel dijo...

Hola, Glo:
Enhorabuena por esta maravillosa iniciativa; realmente hace falta gente como vosotros en el mundo de las clásicas.

Tienes un premio en http://traslashuellasdelosdioses.blogspot.com
Un abrazo!